tisdag 31 maj 2011

Sälj kvalitets-saker


skärmdump från got2get.se

Dagens tips:
Har du några kvalitets-föremål som du inte vill sälja till underpris på Tradera? Då är ett tips att lägga in en gratis-annons på Got2Get. Tänk på att sajt-ägarna gör en hård granskning av varje annons, så att inget skräp annonseras ut. På sidan finns bland annat möbler och belysning från kända designers samt vintagekläder och accessoarer.

Jag har själv sålt flera saker via got2get, till ett bra pris.


http://www.got2get.se

Bilder från insidan

Testade ett objektiv och kamera och tog lite interiörbilder från butiken Modighus Antikt. Lägger ut dem rakt upp och ner på bloggen.




Saker för miljoner



Sveriges dyraste möbel såldes på Uppsala Auktionskammare för 15,2 miljoner kronor. Sekratären tillverkad på 1770-talet av Nils Dahlin, en möbelmästare som räknas till de bästa i landet.

Världens dyraste diamant
, Wittelsbach-diamanten, såldes på auktionshuset Christies. Den är från 1600-talet och har ägts av spanska kungligheter innan den gick vidare till Wittelsbach-släkten. 35,65 karat är den på. Priset är dryga 198 miljoner kronor.

Bilder från antikhandlarna.com och diamantsmykker.com


http://www.modighus.se

För finsmakaren



Denna pokal är en utmärkt vinkylare, ungefär 70 cm hög (har jag för mig). En häftig pjäs, ifall man skulle vilja ha inredning till en restaurang eller på en fest. Just nu är den fylld med långtrådig spån, men det går klart att även lägga i is eller annat material som håller vinet kallt.

http://www.modighus.se

måndag 30 maj 2011

Lampor för ditt finrum



Mångarmade lampor finns det gott om, och ifall de inte är av någon speciell designer eller fabrik, så kan de köpas för ett överkomligt pris. Lamporna ger ett bra ljus, eftersom de har flera glödlampor.

Vi har till och med
sålt taklampor från en fabrik i Fagerhult med totalt 18 armar, skärmar och lamphållare. Lampan är tung och snygg, men man får ha glödlampor med ett lågt watt-tal. Bilden är tänkt att ger lite inspiration.

http://www.modighus.se

söndag 29 maj 2011

Lampor för ditt tak (del 2)



Några lampor att ta inspiration ifrån
  1. Cool lampa, skapad i flera material
  2. Lampa med kupa i alabaster.(1900-1950).
  3. Globlampa med stor kupa i glas.
  4. Tre-armad 50-talslampa
http://www.modighus.se

Lampor för ditt tak (del 1)


 
Några lampor att ta inspiration ifrån. Fler bilder senare idag.
  1. Klassisk äldre taklampa
  2. Sistrah Megaphos Lampa Designer: Otto Müller (1900-1950).
  3. Asea Viktoria-lampa
  4. Jugendlampa i koppar, glaskupa med slipad dekor. (1900-1950)
http://www.modighus.se

lördag 28 maj 2011

Byt länk med mig!



Jag vill göra reklam för din blogg.


Lägg bara
en minut på att skriva ett mycket kort inlägg om min blogg Antika Saker (http://antikasaker.blogg.se/) eller kopiera texten längst ner i detta inlägg. Lägg sedan tio sekunder på att skriva en kommentar med länk till din blogg.

Jag gör sedan detsamma, det vill säga beskriver din blogg och länkar till dig. Både här och i fler inredningsbloggar. En win-win-situation för dig. Och det tar bara en minut.


Jag vill tipsa dig
om inredningsbloggen Antika Saker. De ger dig inspiration om hur du kan inreda ditt hem. Just nu får du mycket tips om belysning och lampor, främst i form av hundratals bilder. Gå in och bli inspirerad!
Klicka dig vidare till http://antikasaker.blogg.se/

Tack på förhand

/ Henrik

Färgglada lampor :)



Dessa lampor
köptes på en auktion och hade flera personer intresserade. De drivs av batterier och kan därför användas utomhus, exempelvis på fest eller i barnens koja. Ursprunget är jag osäker på. 

http://www.modighus.se

Mors dag! Vad är ditt tips?






Mors dag närmar sig med stormsteg
och jag eftersöker tips på vad jag kan köpa. Förra året blev det så kallade Decklights, som man fäller in i altanen. De köptes på Jula. Bilden är dock från http://uncrate.com/

Vad är ditt mors dag-tips? Jag är tacksam för alla svar.

Industrilampor



Att återvinna
gammal belysning och sätta in i en helt ny miljö, kan bli riktigt snyggt. Industrilampor är ett bra exempel, jag har sett flera bilder där stora lampor i aluminium placerats i kök eller på kaféer. Vi hade själva med en stor industrilampa till Retromässan i mars.

Fynda gör man
kanske bäst på störra loppisar, auktioner eller möjligen Tradera. Industrilampor är populära, så det kan krävas lite tur om man ska få tag på dem billigt. Skrivbordslampor av märket Luxo tycker jag själv är väldigt snygga.

http://www.modighus.se

Lampor med ränder



Funkislampan är enkel och ren i formen. Utmärkande är "terasserna" med glas eller porslin, som en del av den tidens design (1920-tal). Enkla geometriska former, som kuber eller cylindrar.

Det bästa med dessa lampor är att de enkelt kan sättas upp, även i hem med lågt i tak och att de dessutom är snygga i rätt miljö. För den som har inredning från 1950-tal passar de urmärkt.

http://www.modighus.se

torsdag 26 maj 2011

Enkel design



Var inne på Bolagret och såg denna enkla lampa. Den är gjord i vitmålad plåt och har två fästen som håller fast en glasskiva i botten. Lampan har en enkel vit sladd. Pris: 899 kronor. Har du själv något tips på snygg belysning?

Ateljé Lyktan




När Ateljé Lyktan startades av Hans Bergström i Helsingborg år 1934, låg fokus på offentlig belysning. Den inriktningen fanns kvar när företaget flyttade till Åhus två år senare. Den offentliga belysningen har vunnit flera priser genom åren.

Anders Pehrson
tog över företaget 1964 och såg till att företaget fick en mer storskalig tillverkning med ett större sortiment lampor. Bumlingen som vi skrivit om tidigare är ett av hans kanske mest populära verk. Fortfarande idag skapas många snygga lampor i fabriken och en del av dem finns nytillverkade.

Ateljé Lyktans lampor finns oftast att hitta på auktioner. Ibland går det också att hitta något verk på loppmarknader. Leta efter ettiketter, om du är osäker.


Läs mer på:
http://www.atelje-lyktan.se/

http://www.modighus.se

tisdag 24 maj 2011

Coola lyktor



Lyktor är kanske inte den vanligaste av lampan, möjligen platsar den bäst i uterummet. Själv tycker jag att många av dem är riktigt häftiga, nästan medeltida.

Har du kanske själv nån cool lampa hemma?
Lägg ut en bild på din blogg och tipsa i kommentarsfältet.

http://www.modighus.se

För dig med lågt tak

De flesta lampor går att göra ganska korta, oavsett ifall de hänger i en kedja eller en pendel (stålpinne). Det finns dock många alternativ även för den som vill sätta belysningen direkt i taket och som vill ha något snyggare än en Ikea-lampa. Här är några få bildtips på belysning. (Bilden är flippad upponer)



http://www.modighus.se

måndag 23 maj 2011

Hans Agne Jacobsen



Hans Agne Jacobsen är en av de mest kända designerna när det gäller belysning. Har har kallats för den dämpade belysningens mästare, målet var nämnligen att skapa bländfria lampor. Född 1919 och död så sent som år 2009 jobbade han länge med inredning och formgivning av möbler och lampor på företaget i Markaryd.

Spånlamporna
(i trä) blev populära och exporterades runt hela världen. Lamporna med flera falsar är välkända och hittar ibland på auktion. Även den svart-röda "droppen" är ett typisk signum för Hans Agne Jacobsen.

http://www.modighus.se

Följ oss på Bloglovin

Följ oss på Bloglovin och uppdateras dagligen med inspiration om antikviteter och retro-föremål:

http://www.bloglovin.com/sv/blog/2544111/antikasaker

Lottar ut belysning

Aimay lottar ut en ljushållare som fästes på väggen.

En snygg och naturlig belysning , där tavlan bär texten "Live your dreams. Always". Ett råd är att endast använda ljuset när man själv är i rummet, för säkerhetens skull. Den Lottas nu ut på hennes blogg. Tävla senast den 26 maj.
http://aimay.blogg.se/2011/may/tavling.htm




Bild från http://aimay.blogg.se

söndag 22 maj 2011

En cool belysning



Har du en snygg belysning i ditt hem? Tipsa då om den här, och få din blogg länkad på flera inredningsbloggar.

Det enda du
behöver göra är att antingen ta kort på en belysning eller lampa och lägga ut på din blogg. Eller ge länken till ett blogginlägg, du redan publicerat.

Skriv länken och en kort beskrivning
i kommentarsfältet.  Jag kommer sedan att göra en liten samling med länkar på den här bloggen och på andra inredningsbloggar.

Tackar för alla svar

/ Henrik

En populär retro-lampa



Bumlingen från Ateljé Lyktan skapades år 1968 av Anders Pehrson. Han var från 1963-1978 ägare, chef och konstnärlig ledare för lampfabriken i Åhus. Den speciella formen på skärmen går inte att ta miste på.

Äldre lampor
finns i bland annat grönt, rött och mässing. Nytillverkat finns i borstad alluminium, vitt och flera färger.

Ett tips för
den som vill veta mer om bumlingen och Ateljé Lyktan är att köpa boken: "Ljuset ska vara vitt och lysa fritt. Historien om ateljé Lyktan." av Johan Jansson och Staffan Bengtsson. De signerade för övrigt boken på Retromässan i mars.

Bumlingen är populär.
Så ifall du får tag på exmeplar billigt på auktioner eller loppisar, så fynda. Fast se till att de inte är repiga, buckliga samt att rastret helst finns kvar.

http://www.modighus.se
a

Lampor från Luxus



Luxus har gjort många snygga lampor, såväl för tak som golv och bord. Denna taklampa i mässing är köpt från fabriken i Vittsjö (numera ägd av Ruben Lightning). Den är troligtvis tillverkad för offentlig belysning eftersom den hänger i en lång kedja.

Annars är kanske
lamporna designade av Uno & Östen Kristiansson mer kända. Exempelvis den så kallade bläckfisklampan, som bland annat kan köpas från http://studiocarinagrefmar.blogspot.com.
Två av den gamla sortens lampkupor ska börja nytillverkas, enligt ägarna.

http://www.modighus.se

fredag 20 maj 2011

Jag vill se din belysning



Jag eftersöker snygga eller udda belysningar samt lampor du tycker om eller är stolt över att äga.
  1. Ta ett kort och lägg ut på din blogg. Eller ifall du redan har ett kort på belysning eller en lampa:
  2. Länka till din blogg i mitt kommentarsfält
  3. Jag lägger sedan ut din länk i blogginlägg här och i ytterligare bloggar.
Tackar för alla svar
/ Henrik

Lampor som kan användas



Skrivbordslampan måste höra till den mest användbara belysningen. Den kan användas som läslampa, när man skriver vid datorn, ritar på papper eller när man fotograferar. De mest populära är industribelysning som har flera leder. Kända fabriksnamn höjer priset ytterligare. Tradera är som vanligt ett bra tips, liksom loppmarknader. Se bara till att elen är säker.

  • På bilden ser ni först ett par ledade mindre lampor.
  • De följande tre funkislamporna (ca 40-50 cm höga) ginns i olika färger och modeller.
  • Likaså de traditionella skrivbordslamporna från 1950-talet.
  • De gröna ledade lampan är från en fransk industri och kopplas till en 12-voltsadapter.
  • Slutligen en så kallad pianolampa i mässing.
http://www.modighus.se

torsdag 19 maj 2011

Har du bästa tipset?



Jag eftersöker tips på belysning som inredning i hem. Har du någon lampa eller belysning som du är stolt över?

Ta ett kort och lägg ut på din blogg
. Länka till bloggen i kommentarsfältet. Jag länkar sedan ytterligare en gång till din blogg i ditt inlägg, samt i två andra liknande bloggar.

Tack på förhand
Med vänliga hälsningar

/ Henrik

Skinande lampor i glas


  1. Lampfot i glas. 41 cm hög.
  2. 60-Tals lampfot i glas.
  3. Atelje Lyktan bordlampa i glas.
  4. Atelje Lyktan bordlampa i glas.

  1. Bordslampa i glas från Orrefors.
  2. Crystal, lampfot i glas från Atelje Lyktan.
  3. Bordslampa i rött glas. Troligtvis Reimyre.
http://www.modighus.se

Coola lampor i keramik




Lampfötter i keramik är kanske inte det vanligaste, men om man har rätt miljö så passar de fint. Kanske något för uterummet. Passande skärmar (även i äldre stil) kan köpas nytillverkat.
  1. Keramiklampa från Rörstrand.
  2. Lampa av okänt ursprung
  3. Bordslampa (kanske i alabaster)
  4. Bordslampa med figurin i porslin.
  5. Lampfot av okänt ursprung
  6. Bordslampa i Keramik från Rörstrand

http://www.modighus.se

onsdag 18 maj 2011

Fynda på auktioner i maj

Auktioner och mässor i slutet av maj. Se till att fynda nära dig. Allt från leksaker till mattor och antikt av hög kvalitet. Själv funderar jag på att åka till Helsingborg. Auktioner för första halvan av juni presenteras på bloggen i slutet av maj (eller första juni, om minnet sviker mig)

2011-05-21

Skånes Auktionsverk  
Månadsauktion
www.skanesauktionsverk.se

2011-05-22

Auktionshuset Kolonn
Specialauktion för technica, nautica och leksaker.

2011-05-23

Göteborgs Auktionsverk
Kvalitetsauktion
www.goteborgsauktionsverk.se

2011-05-25

Auktionshuset i Örebro
Kvällsauktion
www.auktion-orebro.se

2011-05-24

Stockholms Auktionsverk
Klassiska 24-26 maj
www.auktionsverket.se

2011-05-26

Göteborgs Auktionsverk
Realtidsauktion Online
www.goteborgsauktionsverk.se

2011-05-26

Hallands Auktionsverk
Månadsauktion i Halmstad
www.hallandsauktionsverk.se

2011-05-28

Ingelmark Antik & Design
Månadsauktion
www.ingelmark.se

2011-05-29

Helsingborgs Auktionsverk
Kvalitetsauktion
www.helsingborgsauktionsverk.se

2011-05-30

Auktionshuset Metropol
Tema Orientaliska Mattor
www.metropol.se.

2011-05-31

Stockholms Auktionsverk
Lilla Dryckesauktionen
www.auktionsverket.se

Bild: Belysning i mängder






Bordslampor finns det troligen flera tusen olika modeller av. Därför lägger jag upp en mängd bilder här, som inspiration. Kanske en för varje hem. Kanske har du en likadan där hemma?

Varför har jag
då bara lampfötterna med på bild? Jo, nänmligen för att detta är äldre lampfötter, där skärmarna oftast förstörts eller torkat sönder. Lampskärmar från 1930-talet håller inte i alla evighet. Det finns dock nya skärmar att få tag på, tillverkade i gammal stil.

Vi börjar med lampfötter i metall. Slumpvis blandade stilar. Imorgon presenterar jag lampfötter i glas och keramik.

http://www.modighus.se

Söker belysningtips!


Har du några idéer på hur man kan skapa en snygg, mysig eller dekorativ belysning i hemmet? Eller har du kanske belysning där hemma som du är stolt över?

Lägg ut en bild på din blogg
och länka i kommentarsfältet. Jag lägger sen in ytterligare en länk i bloggen. Är tacksam för alla svar.

En cool bordslampa


För den som
samlar föremål med örnar eller fåglar, är denna garanterat värd sitt pris. Tillverkad för konserthuset i Helsingborg en gång i tiden. Den hittades på auktion för några år sedan.

http://www.modighus.se

Strindbergs lampa


Strindbergslampan är från tidigt 1920-tal och sägs vara en hyllning till författaren August Strindberg. Det är dock oklart om Strindberg faktiskt hade någon sådan bordslampa. Jag har bara sett något fotografi, där han har en fotogenlampa av liknande typ.

Det bra med
lampan är att den passar de flesta hem, särskilt eftersom den finns i många olika stilar och med olika kupor. För den som har kontor hemma, är lampan ett måste.

http://www.modighus.se

Inredning för köket



Köket har minst sagt moderniserats. Men samtidigt har många vackra föremål försvunnit från borden. Antikviteter och äldre föremål används kanske bara har till finare bjudningar idag. Fastän de passar bra både som inredning och som bruksföremål i kök och matsal.

Sockertången
är ett bra exempel, hur många har en sådan hemma? Billiga är de dessutom.

På bilden ser ni också en borduppsats med fyra flaskor. Ett
mått för 1/4 liter. En soppslev från Jung Uti Lund samt kryddbrukar från Gefle porslinsfabrik.

http://www.modighus.se

tisdag 17 maj 2011

Konst i bokhyllan



Frågan är om bokstöden har gått från att vara ett bruksföremål till att bli konst. Inte särskilt många har hyllorna fyllda med böcker idag. Själv har jag nästan bara kurslitteratur i min samling. Stöden på bilden behöver man knappt ens ha böcker intill. De kan stå fritt i hyllan som dekoration.

De tunga
munkarna i mässing/metall är riktigt snygga och coola. Många har kollat på dem när jag ställt ut på mässa.
Har du själv något tips på användningsområde för bokstöden? Eller ska de kanske stå kvar i bokhyllan?

http://www.modighus.se

Inredning för vin och öl


Det finns en
uppsjö av äldre föremål för vin, öl och drycker. Franska vinhållare i plåt eller stål, tillhör kanske de mer exklusiva och snygga tillbehören. Även vackra glasunderlägg kan göra dukningen eller barskåpet mer attraktivt och samtidigt mer vuxet.

Det finns också
många roliga föremål i denna kategori. Exempelvis har vi haft en låda i form av böcker, innehållandes en liten flaska och sex snapsglas. Lätt att gömma i bokhyllan. På bilden ser ni ett vinställ (trådarbete) samt underlägg för whiskyglas (eller vanliga saftglas). Fynd går även att göra på sommarens många loppmarknader.

PS:
Dekorerade karaffer, helst i kristall, är populära just nu. Fynda!

http://www.modighus.se

måndag 16 maj 2011

Bland uppstoppade djur



På auktioner kan man ibland köpa uppstoppade djur. Senaste såg jag en ren på Hebergs Auktioner i Falkenberg som såldes för 1500 kronor. Tänk att ha den i lägenheten. Eller vad sägs om en uppstoppad björn? Eller kanske inte...

Den som vill ha ett midre djur kan köpa en fågel istället. Perfekt för jägaren som vill ha något vackert bland sina troféer, i vardagsrummet eller i jaktstugan. På bilden ser ni en sparvhök till vänster. Fågeln till höger är större, fast är osäker på vilken art det är.


Fåglarna kan också användas till att skrämma slag på folk
. Jag har testat och det fungerar.

http://www.modighus.se

söndag 15 maj 2011

Musiken innan Spotify



Långt innan Spotify
fanns den här grammonfonen som spelar så kallade stenkakor. Den tillverkades till och med innan LP:n (Long Play) blev uppfunnen. Resegrammofonerna började att tillverkas på 1920-talet, vilket gjorde att man kunde ta med sig musiken ut på picknick i naturen.

Fram till 1950-talet
gjorde man fjäderdrivna grammofoner, sedan övergick man till eldrift. Det speciella knastriga ljudet kan ingen ta miste på. Idag hittar resegrammofoner främst på auktioner och möjligtvis på någon enstaka loppmarkad.

http://www.modighus.se

lördag 14 maj 2011

1950-talet är tillbaka



1950-talet är tillbaka, både vad gäller kläder, möbler och inredning. Stringhyllan och prickiga, yviga klänningar känner de flesta igen. Mycket var inspirerat från USA.

På bilden ser ni några av retroprylarna vi nästan glömt.

  • En wiew-master, som kunde visa bilder i 3D. Den tillverkades i alla fall, fram till 1980-talet. En skiva med minatyrbilder stoppades in i apparaten, som snurrades fram genom att klicka på en knapp.
  • Burkar på 1950-talet kunde vara färggranna.
  • Ljunghans väckarklocka är från 1960-tal. Den fungerar ändå hur bra som helst.
  • Personvåg är tillverkade i Tyskland, men man kan ana att den inspirerats från amerikanska veteranbilar.

http://www.modighus.se

onsdag 11 maj 2011

Klassisk belysning!



Skomakarlampan är en klassisk belysning från ca 1890- 1920-talet, men finns också som nytillverkat. Lampan har många användningsområden: Du kan hänga den ovanför köksbordet (helst då lampa med hiss). Du kan använda den minsta versionen som fönsterlampa. Eller så kan du ha den som arbetsbelysning, exempelvis ovanför köksbänken.

Jag såg
en reklamfilm för en vecka sen, där de monterat fyra svarta emaljerade skärmar på undersidan av en ekbräda och hängt ovanför köksbänken. Det är fritt fram att fantisera.

Skomakarlampans skärm
har troligen sitt ursprung i fotogenlampor för arbetsbelysning, med plåtskärm. Nytillverkade glasskärmar brukar synas pressade eller blåsta i form och är tvärt kapade i periferin. Antika skärmar är handgjorda i mycket tunt glas och har små individuella vågor i glaset.

Den gröna skärmen
i original (grönt/vitt överfångsglas) är idag mycket ovanligare än den vita. Användes flitigt på arbetsplatser, kontor, m.m. Troligen var den vita vanligare i hemmen, därav den högre tillgången idag? Flera färger fanns.

http://www.modighus.se

Keramik från 50-talet



Bruket Uppsala-Ekeby startades som en tegel- och kakelfabrik år 1886. Inte förrän på 1910-talet anställde man konstnärer och började tillverka krukor, vaser och andra vardagsföremål. Den som vill se fler bilder och veta mer om föremålen bör besöka:
http://upsala-ekebysamlarna.blogspot.com/

Verksamheten med vaser, skålar och liknande produkter blev populär och företaget fortsatte växa. UE köpte bland annat Rörstrand, Reijmyre och Kosta Boda. Bruket fick senare problem med föräljning och avvecklade flera fabriker. Idag säljer Ekeby Bruk endast produkter till kök och badrum. Föremålen från Uppsala-Ekeby lär därmed inte tillverkas igen, så var rädd om den keramik du har från bruket.

På bilden ser ni:
  • Elefant skapad av Vicke Lindstrand
  • Askfat med tändstickhållare, av Vicke Lindstrand
  • Uppläggningsfat "FADANGO" från Gefle / Uppsala-Ekeby
  • Ett 15 cm högt krus från Ekeby
http://www.modighus.se

tisdag 10 maj 2011

Att köpa på auktion. Tips!



Lite tips för er som ska på auktion i sommar.
  • Skaffa er ett auktionsnummer direkt när ni kommer till auktions-salen. Det är ofta obligatoriskt på de flesta auktionsverk. Lappen med numret håller man upp när man lägger bud.
  • Auktionshus har ofta påslag på exempelvis 20 procent och/eller en slagavgift på kanske 20 kronor. Det innebär att en stol som kostar 500 kronor i slutändan kommer att kosta 500+100+40 kr. Det vill säga 640 kronor.
  • Se till att skaffa kunskap om det du vill bjuda på. Googla och kolla på vad sakerna kan vara värda. Bestäm dig redan vid visningen, vad ditt högsta bud ska bli för varje sak du vill ha. Då är det lättare att hänga med i budgivningen, utan att bjuda för högt.
  • Åk helst till auktionshuset och kolla på föremålen, ifall ni är osäkra på skicket. Det är väldigt svårt att se repor, bucklor, sprickor och liknande på fotografier. Inte alla auktionshus är snälla nog att berätta om alla fel på sakerna som bjuds ut. Kontakta annars auktionshusen och fråga ifall föremålen är skadade.
  • Efter auktionen (ibland även under) ska man hämta ut det man fått högsta bud på. Fråga hur du går tillväga för att hämta ut saker, gärna redan innan auktionen börjar.
Auktioner kommande dagarna:

2011-05-12

Göteborgs Auktionsverk    
www.goteborgsauktionsverk.se

2011-05-15

Auktionshuset i Örebro
www.auktion-orebro.se

2011-05-15

Auktionskammaren i Vätterbygden
www.auktionskammaren.se

2011-05-15

Helsingborgs Auktionsverk
www.helsingborgsauktionsverk.se

-------------------------------------------------------


http://www.modighus.se

söndag 8 maj 2011

Folk stod i kö till loppisen

Folk stod i kö till Hässleholms IF sista vårloppis, söndaden den 8 maj. Det är en tillställning som varje gång lockar massor med besökare att fynda bland både nyare och äldre föremål. Tommy Karlsson i HIF berättar för tidningen Norra Skåne att de samlat saker under hela året och nu försöker att tömma lagret på loppisen. Evenemanget är en viktig inkomstkälla för klubben. Mellan 60 000 - 80 000 får de in genom försäljningen.

http://www.nsk.se/article/20110508/HASSLEHOLM/705089938/-/hifs-sista-varloppis-pa-vanliga-platsen

Kända utländska märken



Utländskt porslin finns det gott om, och det mest kända är troligen porslinet från Kina. Det är en hel vetenskap och något för experten. Det enda jag vill påpeka är därför att inte köpa porslin med nagg eller som är alltför blekt. Försök också att få tag på en så komplett servis som möligt.

Kända märken
är (enligt Tradera): Arabia, Bavaria, Bing & Gröndal, Dahl Jensen, Delfts, Goebel, Hummel, Kunglig Dansk, La Poterie och Rosenthal (samt norskt och engelskt.

För den som vill veta mer rekommenderar jag:
http://www.antikforum.se/index.php?board=8.0

På bilden ser ni:

  • Tekopp märkt Flora import
  • Tekopp från Australien
  • Kaffekopp från Tyskland
  • Tekopp från Japan
  • Tekop, troligtvis från från Japan
  • "Royal Rose". Troligen tillverkat i Kina eller Japan
  • Svane Stellet (Danmarks Nationalfågel)
  • Bing & Gröndal